Utsikt Höga Kusten ©

Snöstorm i Höga Kusten januari 2021

Foton från Svennevägen upp till Utsikt Höga Kusten.

Under januari 2021 drabbades Höga Kusten flera gånger av snöstormar med över en halv meter snö. Dessa snömängder föll även över Utsikt Höga Kusten och Svennevägen upp till utsikten. Vägen är omgiven av en trädallé vars träd böjdes och knäcktes så vägen blev obrukbar. Jag bad Sven, som äger och har skapat Utsikt Höga Kusten, att fotografera eländet. Det medför ett gediget arbete och kostnader för att återfå vägen farbar. Vi är därför tacksamma om du som njuter av utsikten hjälper till med att bekosta projektet genom att swisha ett bidrag till 070 296 2595 för skapande och underhåll av projektet.
Staffan Öberg, webbansvarig.Foto 1: Början på Svennevägen upp till Utsikt Höga Kusten.Foto 2: Nu blev det värre.Foto 3: Farbar endast med snöskoter med visir.Foto 4: Mycket arbete väntar för att återställa vägen.Foto 5: Det dröjer innan man kan köra bil här.Foto 6: Man kan hoppas att träden klarar av den tunga snön.Foto 7: Här är det stopp.Nu är det början av mars 2021 och Sven har röjt upp efter snöstormen i januari. En skogsavverkning väntar så Svennevägen är plogad så att traktorer kan ta sig upp och det är även möjligt för en promenad upp till Platån.


Foto 8: Nyplogat med stora snövallar.Foto 9: Träden är kvar så det blir en ny allé till sommaren.Foto 10: Här fortsätter vägen upp mot Platån.
Foto: Sven Sjölander