Turistrundan i Höga Kusten ©

Följ med på en tur i Höga Kusten

Finns på www.turistrundan.se

Här kan du med bil eller buss bli inspirerad att köra olika turistrundor i Höga Kusten. Med ett flertal olika filmer skapade med Google Street View på 10-20 minuter får du se hur vackert det är i Höga Kusten och kan sedan själv köra de rundor som visas.

En del av rundorna är anknutna till deckarserien Mörka händelser i Yttsäter och du kan läsa mer om böckerna på författarsidan www.staffanoberg.se


Det finns även en Deckarrunda som är mer knuten till böckerna och där jag läser valda delar. Deckarrundan håller till mest runt Yttsäter som är byarna Yttered och Gallsäter. Du hittar Deckarrundan på www.deckarrundan.se


Här i Turistrundan får du se olika rundor i Höga kusten och antalet alternativ kommer successivt att utökas. Du kan även själv komma med förslag på en runda som kan läggas in i Turistrundan i Höga Kusten.

Titta på de olika rundorna och välj sedan ut någon som du vill följa med bil eller buss. Följ instruktionerna om hur du skall köra samt läs i böckerna om vad som händer på de olika platserna i berättelsen.

Du startar filmerna med pilen och återgår hit till huvudmenyn genom att klicka på knappen Tillbaka.Yttsäter med Utsikt Höga Kusten

Här får du i filmerna se hur man kör genom byn Yttsäter (Yttered/Gallsäter) som är den by som hela deckarserien handlar om. Därefter får du även se hur du kör upp till Utsikt Höga Kusten med en fantastisk utsikt över världsarvet.

Broarna runt

I denna turistrunda får du bekanta dig med Högakustenbron och Sandöbron samt vägarna mellan dem.

Ullångersfjället

I den här rundan får du göra en biltur från Gallsäter till Ullånger och sedan en bit upp mot Ullångersfjället som ligger strax norr om Ullånger. Bilturen avslutas med en tur ner mot Docksta.

Skuleberget

Här besöker du Skuleberget med omgivningar vilket ligger vid Docksta några mil norr om Yttsäter.

Norafjärden

Vi åker runt Norafjärden, startar i Hotell Höga Kusten och kör förbi Nora kyrka och Torrom och fortsätter förbi Valkallen och Lövvik.

Nordingrå

Här får du med två turistrundor först åka från Yttsäter till Nordingrå kyrka och därefter till Bönhamn. Senare kommer det fler turistrundor i Nordingrå.
Hälsningar från Staffan Öberg, staffan @ anasys .se